ITV Magazine

Nieuwe artikelen

Onze lees-, kijk- en luistertips

Alle bijeenkomsten zijn uiteraard onder voorbehoud. Informeer vlak voor aanvang van het evenement naar de actuele situatie.

LEESTIP: Romans van Toergenjev in de Russische Bibliotheek | ISBN 9789028210486
De romans van Ivan Toergenjev, net opnieuw prachtig vertaald door Froukje Slofstra, zijn een romantische afspiegeling van een voorrevolutionair Rusland dat werd gedragen door landarbeiders en edellieden. De beroemdste roman Vaders en zonen is actueler dan ooit. Er zijn genoeg parallellen tussen de ­naderende revolutie in 19de-eeuws ­Rusland en de cultuurstrijd van nu.
Meer info

LEZING: Venezuela, door Rachel Rumai Diaz (Spaanstalig)
30 september 2020 | Sint Jorisgildehuis – Eindhoven
Tijdens deze lezing zal Rachel Rumai Diaz de huidige humanitaire- en politieke crisis in Venezuela toelichten en aan de hand van een tijdlijn zullen de belangrijkste historische gebeurtenissen tijdens het presidentschap van Hugo Chavez de revue passeren.
Meer info

GESPREK: Berlin – Biographie einer grossen Stadt: gesprek met Jens Bisky (auteur)(Duitstalig) | 14 september 2020 | Doopsgezinde Singelkerk, Amsterdam
In zijn nieuwste boek Berlin – Biographie eines grossen Stadt presenteert auteur Jens Bisky de geschiedenis van een bijzondere stad. Een stad, waarin zowel de Duitse alsook de Europese geschiedenis samenkomen. Bisky toont het fascinerende verhaal van Berlijn, van de Dertigjarige oorlog tot nu. Krijn Thijs gaat in gesprek met de auteur.
Meer info

LEESTIP: Dora en de Minotaurus – Slavenka Drakulić | ISBN 978 94 93081 39 0
Roman van Slavenka Drakulić over Dora Maar, een succesvolle fotografe, een van de meest flamboyante figuren uit de Parijse avant-garde en lange tijd de geliefde en muze van Picasso. Vertaald door onze docent Hilda Schraa. En passant brengt Drakulić de hele kunstwereld van de jaren dertig in Parijs tot leven.
Meer info

DIV: Forum on European Culture 2020 (tweejaarlijks evenement)
17 – 20 september 2020 | Diverse locaties in Amsterdam en online
Een tweejaarlijks initiatief van De Balie en DutchCulture waarbij kunstenaars, denkers en activisten uit heel Europa samenkomen. Er is zowel live als online een gevarieerd aanbod aan theater, muziek, lezingen, literatuur avonden, films, foto’s en dialogen met als rode draad wat te verstaan onder het begrip ‘Europees volk’ (thema: ‘We, The People’)
Meer info

TENTOONSTELLING: Boijmans Ahoy drive-thru museum | 1 t/m 23 augustus | Rotterdam Ahoy
Boijmans Ahoy drive-thru museum is ontstaan als reactie op de anderhalvemetersamenleving. Het toont het huidige spanningsveld tussen de natuur en de mens. Rijd met je eigen of geleende elektrische auto door de ‘corona-proof’ drive-thru tentoonstelling in Rotterdam Ahoy: 10.000 m2 gevuld met ruim vijftig spraakmakende kunstwerken uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen.
Meer info

KUNST: Zandsculpturenfestijn
t/m 31 oktober 2020 | De Beeldentuin – Garderen
Internationale zandkunstenaars bouwen zandsculpturen met als thema ’75 jaar bevrijding’. Onder andere D-day bij Normandië, de slag om Arnhem, maar ook minder bekende feiten van de oorlog en bevrijding kun je terugzien in de zandsculpturen.
Meer info

Over ITV Magazine

ITV Magazine is een project van studenten en docenten van ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalen, die het leuk vinden om te schrijven over talen en culturen en hun kennis over hun taalgebieden te delen met iedereen die daarin geïnteresseerd is. Het project is van start gegaan in februari 2019.

We hopen dat je veel plezier beleeft aan het lezen van ITV Magazine!

Over de schrijvers

De content voor ITV Magazine wordt geschreven door een periodiek wisselende groep studenten. Op dit moment bestaat de redactie uit:

  • Coen van der Ham, 4e jaar vertalen Engels
  • Annemieke Jansen, 3e jaar vertalen Engels
  • Sophie Koole, 3e jaar vertalen Italiaans
  • Lucy Pires, 4e jaar vertalen Engels
  • Lindsay Tol, 3e jaar vertalen Engels
  • Nathalie Walstra, 3e jaar vertalen Frans
  • Henriëtte Kunen, docent vertalen Italiaans

Nieuwsbrief

Geen tijd om elke dag het online ITV Magazine te checken, en toch op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de paar maanden een e-mail met nieuws van ITV Hogeschool en een selectie van de leukste artikelen in je mailbox.